ASSAR Group

...diversified portfolio of investments

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home > Corporate Governance

Personal Data Privacy Notice

Print

English Version

ASSAR GROUP OF COMPANIES

Personal Data Privacy Notice

  1. This Personal Data Privacy Notice was formulated in accordance with the provisions of the Personal Data Protection Act 2010 for ASSAR Group of Companies which refers to Permodalan ASSAR Sdn Bhd (289723-H) and all its subsidiaries (hereinafter referred to as “ASSAR Group”, “our”, “us” or “we”).
  2. This notice serves to inform that personal data and other information which you have provided shall be processed, used, disclosed, retained and maintained only be used in the ordinary course of our business.
  3. As a data user, ASSAR Group shall take all reasonable security measures to ensure the integrity of your personal data is protected and access to it is safeguarded.
  4. You undertake, acknowledge and agree that ASSAR Group may collect process, use, disclose and retain your personal data in accordance with ASSAR Group of Companies Personal Data Privacy Policy (“Privacy Policy”), available for download at our website.
  5. Provision of your personal data is mandatory. If you do not provide your information to be used for the purpose as mentioned herein or our Privacy Policy, it may result in you being denied access to our services and should there is losses incurred, you shall not render us responsible or liable for.
  6. You have the right to access and update and/or correct or limit the processing or withdraw your consent for the processing of your personal data by sending your notice in writing to us. For that purpose, please notify us by providing your name, NRIC, organization particulars and contact details to the following address:

Permodalan ASSAR Sdn Bhd
Lot 357, Section 5, KTLD, Jalan Satok,
93400, Kuching,
Sarawak, Malaysia

7. We trust that you understand, consent and agree to the terms and conditions in respect of our processing of your personal data. Please be advised that ASSAR Group may review and update this Privacy Notice and the Privacy Policy from time to time. Notice of such revision(s) shall be communicated via means deems suitable by ASSAR Group.

 

In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this notice, the English version shall prevail.

Please click here for Personal Data Privacy Policy (“Privacy Policy”).

 

Bahasa Malaysia Version

KUMPULAN SYARIKAT ASSAR

Notis Privasi Data Peribadi

  1. Notis Privasi Data Peribadi ini dirumus berdasarkan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 untuk Kumpulan Syarikat ASSAR yang merujuk kepada Permodalan ASSAR Sdn Bhd (289723-H) dan semua anak syarikatnya (dirujuk sebagai “Kumpulan ASSAR” atau “kami”).
  2. Notis ini bertujuan memaklumkan bahawa data peribadi anda dan maklumat yang telah diberikan akan diproses, digunakan, dizahirkan, disimpan dan diselenggarakan sehubungan dengan urusan perniagaan dan perkhidmatan kami.
  3. Sebagai pengguna data, Kumpulan ASSAR akan mengambil langkah-langkah keselamatan yang munasabah bagi memastikan integriti data anda dipelihara dan akses kepadanya dilindungi.
  4. Anda mengakui dan bersetuju bahawa Kumpulan ASSAR mengumpul, memproses, menggunakan, menzahirkan dan menyimpan data peribadi anda berdasarkan Polisi Privasi Data Peribadi Kumpulan Syarikat ASSAR (“Polisi Privasi”), yang mana ianya boleh dimuaturun dari laman web kami.
  5. Adalah menjadi satu kewajipan untuk anda memberikan data peribadi anda. Jika anda enggan membenarkan data peribadi anda digunakan bagi tujuan yang dinyatakan di sini atau Polisi Privasi kami, ia boleh menyebabkan anda dinafikan akses kepada perkhidmatan kami dan sekiranya perkara ini menyebabkan kerugian di pihak anda, anda bersetuju bahawa pihak kami tidak bertanggungjawab dan tidak boleh dipertanggungjawab atas kerugian tersebut.
  6. Anda berhak untuk mengakses dan mengemaskini dan/atau membetulkan atau mengehadkan pemprosesan atau menarik balik kebenaran untuk memproses data peribadi anda dengan menghantar notis secara bertulis kepada kami. Bagi tujuan tersebut, sila maklumkan kepada kami dengan memberikan nama, nombor Kad Pengenalan, maklumat organisasi dan butiran untuk dihubungi ke alamat berikut:

Permodalan ASSAR Sdn Bhd
Lot 357, Section 5, KTLD, Jalan Satok,
93400, Kuching,
Sarawak, Malaysia

7. Kami percaya bahawa anda memahami dan bersetuju dengan terma-terma berkaitan dengan pemprosesan data peribadi anda. Sila ambil maklum bahawa Notis Privasi ini dan Polisi Privasi mungkin disemak dan dikemaskini dari semasa ke semasa. Notis semakan/kemaskini tersebut akan dimaklumkan melalui saluran yang dianggap bersesuaian bagi Kumpulan ASSAR.

 

Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia pada notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

Sila klik di sini untuk Polisi Privasi Data Peribadi (“Polisi Privasi”).

 


Last Updated on Monday, 26 February 2024 12:20